
روشهای درمان ترک پا
ترکهای پا معضلی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند. به ویژه در خانم ها ترک پا بیشتر وجود دارد. علتهای مختلفی برای ایجاد ترک پا وجود دارد و درمانهای آن هم متفاوت است. اما اگر قبل از وخیم شدن ترکهای پا اقدام به درمان کنید، زودتر نتیجه میگیرید.
علل ایجاد ترک پا چیست؟
مهم ترین علت ترک پا خشکی پوست است. راه رفتن روی موکت و گلیم، پوشیدن صندل کفش های روباز، پوشیدن کفش پاشنه بلند، کم نوشیدن آب، دیابت، بیماریهای پوستی، استفاده از صابون نامناسب، بارداری، ایستادن طولانی مدت، پوشیدن کفشهای تنگ و زیاد شستن پا همه از علل ایجاد ترک پا هستند. عفونتهای قارچی، اضافه وزن، اگزما و پسوریازیس هم میتواند باعث ترک پا شود.
درمان ترک پا
درمانهای ترک پا متفاوت هستند. بعضی درمانها خانگی هستند و بعضی هم با کمک کرمها و لوسیونها انجام میشود. برای درمان ترک پا باید صبور باشید و بسته به شدت ترکها و خشکی پوست، درمان را تا چند هفته ادامه دهید.
درمانهای خانگی رفع ترک پا
- تغذیه خود را درست کنید
شاید علت ترک پا تغذیه نامناسب باشد. سعی کنید وعدههای غذای و میان وعدهها را طوری انتخاب کنید که ویتامینها، آهن، پروتئین و امگا ۳ به اندازه کافی داشته باشد. از نوشیدن آب هم غافل نمانید.
- استفاده از سنگپا
سعی کنید هر چند مدت یک بار از سنگپا و صابون استفاده نمایید. سنگ پا سلول های مرده لایه خشک پا را از بین میبرد.
- درمان با استفاده از روغن زیتون
هر شب قبل از خواب کف پای خود را با روغن زیتون چرب نمایید سپس پای خود را با یک پلاستیک بپوشانید و بخوابید. اگر صدای خش خش پلاستیک آزارتان میدهد میتوانید جوراب بپوشید. جالب است بدانید این روش در طب سنتی برای درمان زنان مبتلا به کمر درد و لکه بینی هم استفاده میشود.
-
درمان با استفاده از تشت آب گرم
پای خود را در تشتی حاوی آب ولرم قرار دهید. میتوانید در آب کمی صابون هم بریزید. پس از بیست دقیقه پاهای خود را خشک نمایید و ا کرم مرطوب کننده چرب نمایید.
-
درمان با استفاده از عسل
به کف پای خود عسل مالیده و جوراب بپوشید. البته قبل از این کار پاهای خود را تمیز بشویید.
- درمان با استفاده از روغن نارگیل
روغن نارگیل بهترین گزینه برای درمان پوستهای خشک، از جمله پوست خشک پاشنه پا است. میتوانید از تمام روغنهایی که در خانه دارید برای درمان ترک پا استفاده کنید حتی روغن نباتی هم به درمان ترکپا کمک می کند.
- درمان با استفاده از جوش شیرین
در یک تشت آب سه قاشق جوش شیرین بریزید و کاملا آن را در آب حل کنید. سپس ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهای خود را در محلول آب و جوش شیرین قرار دهید و بعد سنگپا بکشید. میتوانید همین درمان را با استفاده از سرکه سیب انجام دهید.
-
از وازلین و آبلیمو استفاده کنید
ترکیب وازلین و آبلیمو یک ترکیب فوق العاده برای پوست است و برای درمان ترک پا هم یک راه حل بسیار خوب است.
-
درمان با استفاده از موز
یک عدد موز را له کنید. روی پاشنه پای خود و نواحی دارای ترک بمالید سپس با یک پلاستیک یا جوراب پای خود را بپوشانید و اجازه دهید چند ساعت بماند.
- استفاده از آبلیمو
برای درمان ترک پا، پای خود را در ظرف آب حاوی کمی آبلیمو قرار دهید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس پا را آبکشی نمایید و با کرم مرطوب کننده چرب کنید.
درمان ترک پا با استفاده از مواد شیمیایی
- استفاده از کرم مرطوب کننده
تا زمانی که پاهای شما مرطوب بمانند پای شما دچار ترک نمی شود یا این که ترک ها بدتر نمی شوند و کمتر هم می شوند. همیشه بعد از حمام حتما پای خود را با کرم مرطوب کننده مرطوب نمایید. سعی کنید به مدت چند شب مرطوب کننده بزنید و پاهایتان را چرب کنید و جوراب بپوشید و اجازه دهید تا صبح پایتان در جوراب بماند. اگر تنبلی می کنید و یا این که فراموش میکنید شب ها کرم بزنید یا اینکه نمیتوانید با جوراب بخوابید یک راه حل راحت تر برای رفع ترکپا برای شما داریم: قبل از بیرون رفتن کرم مرطوب کننده بزنید، سپس جوراب بپوشید و بروید. اگر یکی دوماه موقع بیرون رفتن از خانه کرم مرطوب کننده بزنید، وضعیت ترک پای شما خیلی بهتر خواهد شد.
-
استفاده از ماسک های لایه بردار کف پا
یک راه جدید درمان ترک پا، استفاده از لایه بردار مخصوص پاشنه پا است. این ماسک شبیه یک جوراب پا را می پوشاند و حاوی یک ژل لایه بردار است که کمک میکند لایههای مرده و خشک پا، پوسته پوسته شوند و بریزند
-
درمان ترک پا با روغن ویتامینE
ویتامین E یکی از ویتامینهای مؤثر در سلامت و شادابی پوست است. برای درمان ترک پا، روغن ویتامین E را روی پاشنه پای خود بمالید و جوراب بپوشید.
- از کرمهای مخصوص ترک پا استفاده نمایید
کرمهایی در بازار وجود دارند که به طور اختصاصی برای درمان ترک پا ساخته شده اند. معمولا هم نتیجه بخش بودهاند. برای درمان ترک پا از این کرمها استفاده نمایید و بعد از استعمال کرم، جوراب بپوشید تا اثر بیشتری داشته باشد. تمام درمانهایی که ذکر شد، راهکارهای بسیار ساده هستند که به راحتی میتوانید در خانه آن را انجام دهید. فقط کافی است کمی وقت بگذارید و صبور باشید. دقت کنید بعد از استعمال کرم یا ماسکهای دیگر، از جورابهایی استفاده نمایید که کش شلی داشته باشد تا جریان خون در پاهای شما مشکل پیدا نکند.
نکته قابل ذکر این که اگر مشکل ترک پای شما به خاطر عارضههای پوستی یا بیماریهای دیگر هست، در کنار درمان ترک پا باید بیماری خود را هم درمان کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.
اگر ترک پا را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟
شاید ترک پا را جدی نگیرید و اقدام به درمان نکنید اما بهتر است بدانید با افزایش سن و گذشت زمان وضعیت ترک پای شما بدتر خواهد شد و ممکن است زخم شود. به ویژه در افرادی که علت ایجاد ترکهای پا خشکی پوست ناشی از دیابت باشد. اگر ترکپای شما درمان نشود، ممکن است هنگام راه رفتن با پای برهنه روی فرش و گلیم و موکت، پوستههای پا به گلیم و موکت یا فرش گیر کند، پای شما زخم میشود و درد بسیار زیادی هم خواهد داشت. ترکپا اگر درمان نشود میتواند باعث زخم شدن پاها و عفونت شود. ترک پا میتواند باعث سوزش و خارش پا به ویژه هنگام راه رفتن شود.