
رژیم غذایی ضد جوش
۵ غذا را بخوریم !!! ۵ غذا را نخوریم !!!
تا جوش نزنیم !!!
در سال ۲۰۱۰ محققان با اعلام اینکه خوراکی های روزانه باعث بروز و شیوع جوش روی پوست میشوند ،عدهی زیادی را شگفت زده کردند!
در آن سال مقاله ای در ژورنال SKIN THERAPY LETTER نتایج ۲۷ آنالیز مطالعه ای ،۲۱ مطالعه ی مشاهده ای و ۶ بررسی آزمایشگاهی را اعلام کرد.
محققان رابطه شیر گاو و افزایش جوش و شیوع آن و همچنین ارتباط افزایش ریسک جوش زدن با مواد غذایی که به طور مدام باعث افزایش قند خون و بعد از خوردن هر وعده از آن میشود را پیدا کرده اند .
رژیم غذایی ضد جوش:
افراد زیادی معتقد بودند که رژیم غذایی بر جوش زدن تأثیر میگذارد.اما به تازگی تحقیقات در کشف شواهدی برای صحت این ادعاست. اگر شما هم مایل هستید میتوانید با تغییر رژیم غذایی خود ازپوستی تمیزتر و شفاف تر لذت ببرید و ما تشویقتان میکنیم تا این رژیم را امتحان کنید.پ همه این غذاها سالم هستند و در نهایت چیزی برای از دست دادن وجود ندارد.
در رژیم غذایی ضد جوش چه چیزهایی نخوریم:
تا به اینجا محققان تمرکز خود را به متهمان شیوع جوش معطوف کردند .برای یک هفته از خوراکی های زیر اجتناب کنید تا ببینید تغییری حاصل میشود یا خیر؟!
با پرهیز از خوردن مواد غذایی تحریک کننده جوش و گنجاندن مواد غذایی ضد جوش در رژیم غذایی روتین خود، پوستی سالم تر را تجربه خواهید کرد…
شیر گاو:
شکر:
احتمالا تا بحال هم شکر را به عنوان یکی از اصلی ترین متهمین میشناختین ولی این به این معنی نیست که خوردن یک آبنبات ،مقدار زیادی جوش روی پوستتان می آورد.
این روند به میزان کلی دریافت شکر روزانه در رژیم غذایی شما بستگی دارد .مثلاً خوردن نوشیدنی قندی مثل نوشابه ها ،قند خون شما را به سرعت افزایش میدهد و میتواند طی چند ساعت باعث شیوع جوش شود.اگر شکر از مظنونین زدن جوش برای شما هم هست،با قطع کردن مصرف آن برای یک هفته نتیجه را ببینید.
غذاهایی با گلسیمیک بالا :
این غذاها به سرعت در بدن هضم میشوند و انسولین و قند خونتان را افزایش میدهند.
آنها باعث نوسانات هورمونی و التهاب میشوند که هر دو از عوامل ایجاد جوش هستند.غذاهایی مثل نان هایی با آرد سفید ،غلات فرآوری شده صبحانه ،برنج ،چیپسها،چوب شورها ،شیرینی و کیکها و…. به جای آنها از غذاهای گلیسمیک پایین مثل سبزیجات ،دانه ها،سیب زمینی شیرین و بیشتر میوه ها استفاده کنید.
هله هوله ها :
به دلیل مشابه با مورد فوق ایجاد جوش میکنند ،از آنها اجتناب کنید و غذای سالم بیشتر و آب زیاد نوش جان کنید.تا با یک رژیم هورمونی-آکنه ای بدن خود را متعادل سازید .
فست فودها :
فست فودهای چرب و روغنی التهاب را افزایش میدهند.
تا حدی التهاب درونی بدن با فست فود ها بالا میرود که ارتباطی بین انها و آسم کودکان پیدا شده است.اگر به فست فود رفتید قطعاً سالاد را انتخاب کنید و در امان بمانید .
شکلات چطور؟
خوردن شکلات علاوه بر ایجاد التهابات باعث افزایش رشد باکتری های مداخله کننده در مراحل ایجاد جوش هستند که باعث بدتر شدن وضعیت جوش پوستی شما میشوند.
شکلات های تلخ با توجه به میزان مصرف آنها میتوانند خاصیت آنتی اکسیدانی داشته باشند .برای مشاهده تأثیرات شکلات روی پوست خود یک هفته مصرف آنرا متوقف کنید تا ببینید تغییری واقع میشود یا خیر .
در رژیم غذایی ضد جوش چه چیزی بخوریم ؟!
با قطع مواد غذایی مضری که بهشان اشاره کردیم به پوستی تقریباً بهتر دست یافته اید .مخصوصا اگر قبلاً در رژیم روزانه خود از آنها تغذیه میکردید .اما اگر شما کلاً سالم غذا میخورید چه باید کرد؟آیا غذاهایی وجود دارند که مستقیماً با جوشهایتان مبارزه کنند؟ تحقیقات در این زمینه در ابتدایی ترین مراحل قرار دارد اما با این حال شواهدی در دست است که با توجه به آنها ۵ ماده غذایی را به شما معرفی میکنیم :
ماهی ها یا تخم کتان:
رژیم غذایی غلط مقادیر بالایی امگا۶ دارد، که با التهاب در ارتباط است. با افزایش مقدار دریافتی امگا ۳در رژیم غذاییتان مثل آنهایی که در روغن ماهی ،تخم کتان و مواد مشابه است ،باعث کاهش التهاب و بهبود در شیوع جوش شوید .
چای سبز:
چای سبز با داشتن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان شما را در مقابل عوامل استرس زای خارجی محافظت میکند .در طول روز چای سبز بیشتری بنوشید .
صدف:
تحقیقات زیادی نشان میدهد که روی معدنی (mineral zinc)باعث کاهش جوش میشود .بهترین راه دریافت روی از مواد غذایی است و همانطور که میدانید مقدار بیشتر از ۱۰۰ میلی گرم از آن که توسط قرص ها دریافت شود عوارض جانبی در پی دارد.
صدف ،دانه های گرم برشته ،جگر گوساله ،گوشت کبابی ،کدو تنبل پخته ،دانه های کوبیده شده و تخم هندوانه از منابع خوب دریافت این ماده هستند .
آبمیوه ها:
خوردن مقادیر زیادی میوه و سبزیجات باعث پاک شدن پوست از جوش میشود.
یکی از بهترین راه های دریافت آنها آبمیوه هاست . بتاکاروتنهای موجود درآن باعث کاهش چربی پوست و دارای خاصیت ضد التهابی است .سبزیجات با برگهای تیره و توتهای تیره (بری)از مواد خوب هستند .
مواد غذایی پروبیوتیک:
این مواد هم با خاصیت ضد التهابی در روده و نهایتاً در بدن باعث کاهش شیوع جوش میشوند و به گفته دانشمندان شواهد خیلی زیادی برای صحت آن در دست است.
ماست ،کفیر،ترشی کلم،شکلات تلخ ،سوپ سویا ،خیار شور،تمپه(خوراک اندونزیایی) کیمچی و چای کامبوجا از موارد بسیار خوب مواد غذایی پروبیوتیک هستند.
قطعاً موارد بسیار زیاد دیگری نیز در کنار رژیم غذایی بر شیوع جوشها مؤثرند و رژیم غذایی فقط یکی از آنهاست .در کنار رژیم غذایی مناسب که عوامل تشدید کننده جوش را ازبین میبرد .فاکتورهای دیگری برای کمک به بهبود کامل جوشهایتان وجود دارد .
پی نوشت:
از مهم ترین عوامل جوش زدن چربی بیش از اندازه سطح پوست است. شستشو بهترین راه برا از بین بردن چربی هاست ولی چه شستشویی کامل و موثر است؟
شستشوی ۶ برابر موثرتر از شستشوی دستی با دستگاه فیس براش کیوت اسکین همان شستشوی کاملی است که با تمیز کردن کامل منافذ پوست از ظهور جوش های مزاحم جلوگیری می کند.
انواع مختلف دستگاه ها و سری های مختص انواع پوست را اینجا مشاهده کنید و پکیج متناسب پوستتان را انتخاب کنید.
Mohammad
من صورتم خیلی جوش زده اگر روی جوش هام آبلیمو بمالم خوب می شن