سابسیژن چیست؟ آیا راهحل مناسبی برای جای جوش است؟
بدون شک همه ما با لکههای باقیمانده ناشی از آکنه و سایر ضایعات پوستی مثل آبلهمرغان یا زخمهای پوستی فرورفته روی صورتمان مشکل داریم. این زخمها اغلب در نواحیای از صورت مثل گونه، چانه و گیجگاه ایجاد میشوند. آیا میدانید چگونه میتوان از شر این لکهها خلاص شد؟
یکی از بهترین روشها برای از بین بردن جای هرگونه جوش، زخم یا سوختگی (که اصطلاحاً به آن اسکار میگویند)، سابسیژن است. در ادامه با ما کیوت مگ همراه باشید تا بیشتر در مورد تأثیر سابسیژن بر جای جوش صحبت کنیم.
سابسیژن چیست؟
بهطورمعمول جای جوش با لیزر، میکرونیدلینگ یا RF درمان میشود؛ اگرچه نتیجه موردقبول تا زمانی که سابسیژن انجام نشود به دست نمیآید. جای زخم اغلب کلاژن را به چربی زیرپوستی یا لایههای چربی تبدیل میکند. این بافت باعث بسته شدن غشاء میانپوستی شده و منجر به ایجاد اسکار آتروفیک(زخمهای عمیق) میشود.
واقعیت این است که RF و لیزر تمایل به عبور از طریق کلاژن دارند؛ با عبور انرژی و گرما، کلاژن گرم و منقبض میشود. در درمان زخمهای مزمن این احتمال وجود دارد که با منقبض شدن کلاژن زخمهای آتروفیک عمیقتر ظاهر شوند.
هنگامیکه انرژی یا گرما به بافت کلاژن نفوذ میکند ممکن است مقداری از آن به چربی اطراف منتقلشده و منجر به آتروفی شود. در سابسیژن بافت کلاژن متصل به زخم جدا میشود؛ با برش این بافت انرژی نمیتواند به لایههای عمیقتر بافت برسد و درنتیجه باعث آتروفی چربی یا عمیقتر شدن زخمها نمیشود.
اصطلاح سابسیژن برای درمان جای زخم و ضایعات پوستی به معنای جراحی زیرپوستی بدون برش است که اولین بار در سال 1995 توسط دو متخصص پوست در نیویورک ارائه شد.
در سابسیژن از یک ابزار تیز برای شکستن بافتهای ضخیم زخم(که سبب افتادگی پوست میشوند)، استفاده میشود. این سوزن رشتههای فیبروتیکی را میشکند و زخم متصل شده به بافت زیرین پوست را آزاد میکند. با آزاد شدن رشتههای فیبروتیک در مناطق موردنظر تولید کلاژن آغاز شده و منجر به بهبود زخم و جای آن میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین روش تخلیه جوش
انتخاب روش درمان به نوع، شدت و محل زخم بستگی دارد. معمولاً سابسیژن برای درمان زخمهای عمیق، بستهشده، سلولیت، چینوچروک و شکافهای عمیق پوست استفاده میشود. درمان سابسیژن برای جای جوش یک روش میکرو جراحی است که زخمهای فرورفته و چسبیده به پوست را تجزیه میکند.
سابسیژن نوعی جراحی زیرپوستی بدون برش است که برای درمان زخمهای عمیق، بستهشده، سلولیت، چینوچروک و شکافهای عمیق پوست استفاده میشود.
چگونه جای جوش را درمان میکند؟
در این روش جای عمیق جوش با استفاده از یک سوزن مخصوص آزاد و برداشته میشود؛ این سوزن بافت زخمهایی که به سطح زیرین پوست متصل است را میشکند.
درمان جای جوش به روش سابسیژن در کلینیک انجام شده و نیازی به بستری ندارد. تأثیر سابسیژن بر جای جوش از آزادسازی مکانیکی بافت زخم با استفاده از فیبروز بیشتر است. در حقیقت فرایندهای مختلف در این روش سبب بهبودی جای جوش میشود و عمل مکانیکی سوزنها و رهاسازی بافت زخم، خون را در زیر پوست به جریان میاندازد.
رگهای خونی که در طول عمل شکسته میشوند امکان تجمع خون در ناحیه تحت درمان را فراهم میسازند. این لختههای خون مانع از بازگشت کوتاهمدت زخمها شده و بهمرور شرایطی را برای بازسازی کلاژن و بهبودی جای جوش فراهم میسازند.
مزایا سابسیژن
مهمترین قدم برای درمان جای زخم شناسایی نوع زخم است. زخمهای عمیق، محدود و حتی پنهان با سابسیژن قابل درمان هستند. اگر هنگام لبخند زدن یا صحبت کردن فرورفتگی زخم دیده میشود این بدان معناست که زخمهای شما به ساختارهای زیرین مثل لایههای عضلانی و لایه SMAS متصل است.
لیزر نمیتواند به عمق لایههای عضلانی نفوذ کند حتی با دستگاههای میکرونیدلینگ عمیق این امکان وجود ندارد. سابسیژن به شما کمک میکند تا از شر این زخمهای دردناک خلاص شوید. از مزایا سابسیژن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- راهکاری ساده و ایمن برای بهبود جای زخم است.
- سابسیژن میتواند جای جوش، جای زخم آبلهمرغان و زخمهایی که در اثر آسیب یا جراحی(مثل جراحی زایمان) ایجاد شدهاند و همچنین چینوچروکهای عمیق را درمان کند.
- برخلاف لیزر مانع از تجمع رنگدانهها و التهاب زیر پوست میشود. قرمزی و تورمی که بلافاصله بعد از عمل مشاهده شده طی 2 تا 3 روز محو میشوند.
- نتایج درمان فوراً قابلمشاهده است درصورتیکه در درمان با لیزر نتایج هفتهها و شاید ماهها قابلمشاهده نباشد.
- یکی دیگر از مزایا سابسیژن این است که تقریباً تمام انواع زخم را درمان میکند.
- نقاهت کوتاهمدت از دیگر مزایا سابسیژن است. کبودی بعد از عمل شایع بوده و بسته به بهبودی و نوع پوست شما طی 7 تا 10 روز کاملاً از بین میرود.
معایب سابسیژن
اگرچه تأثیر این روش درمانی بر جای جوش بسیار چشمگیر است اما ممکن است برای افرادی که عفونت فعال روی پوست دارند مناسب نباشد.
بیماران با سابقۀ ابتلا به زخمهایی همچون زخمهای هایپرتروفی و کلوئید نیز کاندیدای خوبی برای این درمان نیستند. همچنین بیمارانی که دچار اختلالات خونی( لخته شدن یا خونریزی) هستند نمیتوانند از این روش برای از بین بردن جای جوش استفاده کنند، چراکه خطر خونریزی در زمان درمان افزایش مییابد.
علاوه بر این اگر در 1 سال گذشته از رتینوئیدها بهصورت خوراکی مصرف کردهاید ممکن است از تأثیر سابسیژن بر جای جوش بینصیب بمانید چراکه ریسک بهبود زخم را به میزان قابلتوجهی افزایش مییابد. در ادامه چند مورد از معایب سابسیژن ا باهم مرور میکنیم:
- ممکن است سبب تورم خونهای لخته شده در بافت( که اصطلاحاً به آن هماتوم میگویند) شود.
- احساس درد و حساسیت در نواحی تحت درمان
- عفونت که معمولاً به شکل جوش و بثورات چرکی ظاهر میشود، از دیگر معایب سابسیژن است.
- یکی دیگر از معایب سابسیژن، تجمع موقت رنگدانهها در بافتها پس از التهاب است.
- در موارد شدید امکان آسیب به اعصاب یا رگهای خونی و ایجاد زخمهای هایپرتروفیک نیز وجود دارد.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی ضد جوش؛
اگرچه سابسیژن در درمان جای انواع زخمها موفق عمل کرده بااینحال مهم است که در انتخاب روش درمانی مناسب، نوع زخم، عمق زخم، نوع پوست و مدتزمان ماندگاری زخم بروی پوست در نظر گرفته شود. آیا تجربهای در این زمینه داشتید؟ خوشحال میشویم با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: +
یکی از بهترین روشها برای از بین بردن جای هرگونه جوش، زخم یا سوختگی (که اصطلاحاً به آن اسکار میگویند)، سابسیژن است.
1.برای بهبود جای زخم 2. برای جای جوش، جای زخم آبلهمرغان و زخمهایی که در اثر آسیب یا جراحی ایجاد شدهاند 3. درمان انواع زخم ها
به طور کلی هزینه ثابتی برای انجام این روش به منظور از بین بردن جای زخم و آکنه وجود ندارد. چرا که به عواملی نظیر شیوه درمان،تعداد جلسه، گستردگی منطقه تحت درمان و …بستگی دارد؛
برای از بین بردن زخمهایی با عمق زیاد از پرکننده و بوتاکس هم استفاده میشود. اما هیچ یک از این روشها دائمی نیستند. در حالی که رفع جای زخم و آکنه با سابسیژن یک روش درمانی دائم است.