
گریه و تأثیر آن بر پوست صورت
استرس، عصبانیت، اندوه، خجالت و ترس برخی از اساسیترین احساسات درونی ما هستند که ممکن است اشک ما را درآورند. همچنین نوسانات خلقی طولانیمدت میتواند اثرات جبرانناپذیری را بروی پوست داشته باشد. در مقابل داشتن روحیه مثبت فواید بسیاری برای پوست دارد، به عبارتی میتوان گفت که روحیه شما بر سلامتی پوستتان تأثیرگذار است. با این تعاریف شاید فکر کنید که گریه برای پوست مضر است اما همیشه اینطور نیست! در این مقاله قصد داریم در مورد تأثیر گریه بر پوست صورت صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
تأثیر گریه بر پوست صورت
شاید همه از بچگی بارها این جمله را شنیدهایم که “گریه نکن تو دیگه بزرگ شدی” اما برخلاف تصور جامعه که اشک ریختن را نشانه ضعف میداند باید گفت که این یک تجربه رفتاری کاملاً تکاملیافته است. متخصصان عقیده دارند که وقتی جلوی گریه را میگیریم بسیاری از مزایای آن را از دست میدهیم. اشکهای احساسی خاصیت زیادی دارند که هورمونهای استرس ما را تنظیم میکنند، باکتریها را از بین میبرند، حس خوب را در ما تقویت کرده و به معنای واقعی کلمه چشمهایمان را بروی یک چشمانداز جدید باز میکنند. اشکها یک مسیر خروجی طبیعی برای هورمونهای استرس مانند کورتیزول ایجاد میکنند و با تعادل ساختن این هورمونها در بدن کمک میکنند تا آرام شویم. در لیست زیر چند مورد از تأثیر گریه بر پوست صورت بیان شده است:
- خاصیت ضد باکتریایی: گریه خاصیت ضد باکتریایی دارد و میتواند باکتریهای موجود در مجاری اشک یا باکتریهایی که روی صورتمان وجود دارد را از بین ببرد.
- برانگیخته شدن حس خوب: گریه همچنین باعث میشود که انتقالدهندههای عصبی نظیر اکسی توسین در بدن آزاد شود. این انتقالدهندهها حس خوب را در بدن ایجاد کرده و میتوانند به تسکین درد جسمی کمک کنند؛ طبیعتاً وقتی حس خوب داشته باشید صورتتان نیز شادابتر به نظر میرسد.
- کاهش استرس: استرس میتواند اثرات جسمی منفی ازجمله مشکلات پوستی را به همراه داشته باشد. گریه یک روش طبیعی برای کاهش استرس است.
آیا میتوان گریه را یکی از دلایل مشکلات پوستی دانست؟
اگر بخواهیم رابطه گریه و پوست صورت را کاملتر بررسی کنیم باید بگوییم که در واقع این اشک نیست که پوستمان را خراب میکند بلکه این احساسات درونی ماست که سلامت پوستمان را به خطر میاندازد. در ادامه برخی از اثرات این دگرگونیهای روحی(مانند استرس و عصبانیت) بر پوست را با هم مرور میکنیم.
- عصبانیت: عصبانیت روی عضلات صورت ما تأثیر میگذارد و چینوچروک و لکههای تیره روی پوست ایجاد میکند. افرادی که عصبانیت خود را حفظ میکنند اغلب از بثورات پوستی نظیر کهیر، زگیل، اگزما و آکنه رنج میبرند.
- افسردگی و تأثیر آن بر پوست صورت: یکی از بزرگترین محرکهای ارتباط بد روحی و روانی احساس اضطراب و افسردگی است. افسردگی سطح بالایی از کورتیزول را در خون ایجاد میکند که با گذشت زمان میتواند به ریزش موی زودرس، رنگدانههای پوستی و تغییرات هورمونی نظیر افزایش وزن منجر شود. افسردگی همچنین میتواند سبب آکنه شده و برای پوست فاجعه به بار آورد. همچنین هورمونهایی را ایجاد میکند که سبب اختلال در خواب شده و در نهایت منجر به پف زیر چشم و رنگپریدگی چهره میشود. ناراحتی و اخم کردن مکرر میتواند خطوط چینوچروک روی صورت شما را عمیقتر کند.
|
- خجالت: همه ما در یک مقطع زمانی خجالت شدید را تجربه و به خاطر آن گریه کردهایم، بدون اینکه بدانیم اثرات آن میتواند بهراحتی از مغزمان به پوستمان منتقل شود!. شرمساری مانع عبور جریان خون به عضلات صورت، تضعیف ساختار ارگانیک سلولهای پوستی و تغییر در میزان تولید آنزیم در سطح پوست میشود.
- استرس: استرس باعث ایجاد کورتیزول شده و رشد سلولهای پوستی را کند میکند، همچنین سبب پوستهپوسته شدن پوست میشود. تولید طولانیمدت کورتیزول منجر به از بین رفتن کلاژن و الاستین شده و درنتیجه سبب کرختی، ساییدگی و از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست میشود. استرس مانع ایجاد چربی محافظتی پوست میشود بنابراین مایعات راحتتر از سطح پوست تبخیر میشوند. علاوه بر این با افزایش کورتیزول میزان آب در سطح پوست کاهشیافته و سبب خشکی بیشازحد میشود.
استرس توانایی خودترمیمی پوست را کاهش میدهد و درعینحال هیستامینها را وارد جریان خون میکند. درنتیجه سیستم ایمنی دچار مشکل شده و مشکلاتی نظیر کهیر، بثورات پوستی، زخم، پسوریازیس و اگزما بروز میکند. استرس تولید چربی را بروی پوست افزایش میدهد درنتیجه منافذ مسدود شده و جوش و آکنه ظاهر میشوند. زمانی که از تکنیکهای کاهش استرس صحبت میشود اگرچه ممکن است گریه بهاندازه تنفس مؤثر نباشد اما در شرایط وخیم میتواند یک رهایی موقت را فراهم سازد. گریه منجر به کاهش سطح استرس و بهبود خلقوخو در بدن میشود.
مقاله ما در رابطه با تاثیر اضطراب و افسردگی بر پوست را مطالعه کنید