
عوارض خطرناک تتو و خالکوبی روی پوست

به نظر میرسد که خالکوبی امروزه بیش از هر زمان دیگری محبوبیت دارد. شما میتوانید در عرض چند ساعت طرحی که نشاندهندهای از شخصیت شماست یا طرحی که خاطرهای از یک دوست را برایتان مرور میکند، روی پوست خود تتو کنید درحالیکه از عوارض خالکوبی روی پوست غافل هستید! رنگهای تتو میتوانند منجر به بروز واکنشهای آلرژیک روی پوست شوند که ممکن است سالها بعد از انجام تتو ایجاد شوند.
آیا هنوز هم به خالکوبی فکر میکنید؟ شاید بهتر باشد تا پایان مقاله با مجله سلامت کیوت اسکین همراه باشید تا عوارض خطرناک تتو روی پوست را آسان نپذیرید!
- ۷ عوارض خالکوبی روی پوست
- اقدامات احتیاطی برای کاهش عوارض خالکوبی روی پوست
۷ عوارض خالکوبی روی پوست
تتو یک نقش یا طرح دائمی است که رنگدانههایی را به کمک سوزنهای کوچک مخصوص به لایه بالایی پوست وارد میکند. بهطورمعمول هنرمند خالکوبی به کمک یک ماشین دستی(که تقریباً شبیه چرخخیاطی دستی است)، پوست را با یک یا چند سوزن سوراخ میکند، هر سوزن قطرات ریزی از جوهر را وارد پوست میکند. عموماً خالکوبی بدون بیهوشی انجام میشود اما ممکن است با کمی خونریزی و دردی جزئی(شاید قابل توجه!) همراه باشد. اگرچه ممکن است این فرایند ساده به نظر برسد اما اگر به درستی انجام نشود میتواند با عوارض زیادی چون عفونتهای جدی مثل HIV، هپاتیت و همچنین واکنشهای آلرژیک همراه شود که بسیاری از افراد این خطرات را در نظر نمیگیرند. در لیست زیر برخی از عوارض خالکوبی روی پوست را باهم مرور میکنیم:
شاید فرایند خالکوبی ساده به نظر برسد اما اگر بهدرستی انجام نشود میتواند با عوارض زیادی چون عفونتهای جدی مثل HIV، هپاتیت و همچنین واکنشهای آلرژیک همراه شود. |

۱- واکنشهای آلرژیک
برخی از افراد ممکن است بعد از خالکوبی دچار واکنشهای آلرژیک شوند که عموماً به جوهر تتو مربوط میشود- خصوصاً اگر حاوی پلاستیک باشد. رنگدانههای قرمز، سبز، زرد و آبی بیشترین حساسیت را ایجاد میکنند و میتوانند باعث واکنشهای پوستی آلرژیکی مانند بثورات قرمز، کهیر، تورم و خارش شدید شوند. این واکنشها حتی ممکن است سالها بعد از انجام تتو ایجاد شوند!
۳- مشکلات پوستی
گاهی اوقات ناحیهای از التهاب به نام گرانولوم میتواند در اطراف جوهر تتو ایجاد شود. خالکوبی همچنین میتواند منجر به کلوئیدها(مناطقی که ناشی از رشد بیشازحد بافت اسکار است) شود.
۴- بیماریهای منتقله از طریق خون: اگر تجهیزات مورداستفاده برای ایجاد خالکوبی آلوده به خونِ آلوده باشد میتواند بیماریهایی مانند هپاتیت B و C و HIV را انتقال دهد.۵- پنهان شدن سرطان پوست با خالکوبی
از دیگر عوارض خالکوبی روی پوست این است که میتواند علائم احتمالی سرطان پوست یا دیگر بیماریهای پوستی را پنهان کند. این موارد شامل خالهای گوشتی، لکههای قرمز و علائم دیگری است که ممکن است با یک مشکل پوستی همراه بوده اما هنوز تشخیص داده نشده است. جوهر تتو ممکن است تغییرات خالها را پنهان و شناسایی آنها را دشوار کند. این جوهر همچنین میتواند به بافتهای زیرین حرکت کرده و شبیه به گسترش ملانوم متاستاتیک به نظر برسد.

۶- تداخل در تعریق
خالکوبی ممکن است در تعریق پوست تداخل ایجاد کند؛ تحقیقات نشان داده است که پوست خالکوبیشده تا ۵۰ درصد کمتر عرق آزاد میکند. همچنین سدیم موجود در عرق پوستهای تتو شده غلظت بیشتری دارد. معمولاً پوست، سدیم و الکترولیتهای آزادشده هنگام تعریق را دوباره جذب میکند اما داشتن تتو ممکن است تا حدی مانع از این جذب مجدد شود.
۷- عوارض MRI: زمانی که تصمیم به خالکوبی میگیرید احتمالاً به فکر MRI نیستید! اما مطالعات نشان داده است تتوهایی که جوهرشان بر پایه فلز است میتوانند در برابر اشعههای مغناطیسی MRI واکنش نشان دهند. بهندرت ممکن است حین MRI در مناطق آسیبدیدهای که خالکوبی یا تتو دائم دارند تورم یا سوزش ایجاد شود. در برخی موارد نیز رنگدانههای خالکوبی میتوانند در کیفیت تصویر تداخل ایجاد کنند.مسئله دیگر به اجزای رنگدانههای تتو مربوط میشود؛ مطالعهای در سال ۲۰۱۰ ردپایی از نیکل، سرب و سایر عوامل ایجادکننده سرطان را در برخی جوهرهای خالکوبی گزارش کرده است. طبق سازمان غذا و دارو آمریکا(FDA) ممکن است برخی واکنشهای آلرژیک و عوارض شدیدتر مثل تب و لرز یا تعریق شدید پس از انجام تتو ایجاد شود که به درمان با آنتیبیوتیک یا حتی جراحی نیاز داشته باشد. بروز بثورات پوستی نیز میتواند نشاندهنده حساسیت به جوهر باشد که ممکن است مزمن و ادامهدار شود. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه واکنشهای نامطلوب به خالکوبی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
اقدامات احتیاطی برای کاهش عوارض خالکوبی روی پوست

برای اینکه خیالتان بابت خالکوبی ایمن، راحت شود بهتر است قبل از انجام تتو به سؤالات زیر پاسخ دهید:
- چه کسی خالکوبی میکند؟ برای خالکوبی به یک مرکز معتبر که تتوکاران حرفهای و آموزشدیده دارد مراجعه کنید و مطمئن شوید که مجوز لازم برای انجام این کار را دارند.
- آیا تتو کار از دستکش استفاده میکند؟ اطمینان یابید که هنرمند خالکوبی دستان خود را قبل از انجام کار میشوید و یک جفت دستکش تازه میپوشد.
- آیا از تجهیزات مناسبی برای خالکوبی استفاده میشود؟ قبل از شروع کار مطمئن شوید که تتوکار سوزن و سایر لوازم موردنیاز برای تتو زدن را از بستههای مهرومومشده خارج کرده است. توجه کنید که نباید از هر رنگدانه و جوهری استفاده شود بنابراین برای کاهش عوارض خالکوبی روی پوست حتماً در مورد نوع جوهری که استفاده میشود اطلاعاتی به دست آورید.
- آیا دستگاه تتو و سایر لوازم تتو ضدعفونی شدهاند؟ اطمینان حاصل کنید که تتوکار تمامی ابزارهای موردنیاز خود را استریل کرده است. حتی لازم است صندلی، روشویی، سینی و سایر وسایلی که در تماس با بدن یا خون فرد قرار گرفتهاند کاملاً با محلولهای ضدعفونیکننده، تمیز شوند.