
درم ابریژن چیست؟ مزایا و معایب درم ابریژن برای پوست

درم ابریژن روشی نوین در جوانسازی پوست است که باعث ایجاد سطح جدیدی از پوست شده و با استفاده از دستگاهی که بهسرعت در حال چرخش است لایه خارجی پوست را از بین میبرد. پوستی که مجدداً رشد میکند معمولاً صافتر است. درم ابریژن میتواند در کاهش خطوط ظریف صورت مؤثر باشد و بسیاری از نواقص پوستی ازجمله آکنه، جوشهای ناشی از جراحی، لکههای پیری و چینوچروک را بهبود بخشد. این روش در مقایسه با سایر روشهای مراقبتی که بازار را اشباع کردهاند، عملکرد قابلتوجهی دارد و از محبوبیت بسیاری برخوردار است. در ادامه با ما همراه باشید تا با این روش جوانسازی پوست بیشتر آشنا شوید.
- درم ابریژن چیست؟
- مزایا درم ابریژن برای پوست
- معایب درم ابریژن
- چه افرادی نمیتوانند از درم ابریژن استفاده کنند؟
درم ابریژن چیست؟
درم ابریژن در لغت به معنای “تراشیدن پوست” است. درواقع در این روش درمانی یک متخصص پوست یا جراح پلاستیک از یک ابزار پرسرعت چرخشی برای سابیدن پوست استفاده میکند تا لایههای خارجی پوست را از بین ببرد و هرگونه بینظمی در سطح پوست را بهبود بخشد. بنابراین اگر پوست صافتری میخواهید درم ابریژن گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
درم ابریژن روشی برای جوانسازی پوست است که از یک ابزار پرسرعت چرخشی برای سابیدن لایههای خارجی پوست استفاده میکند تا هرگونه بینظمی در سطح پوست را بهبود بخشد. |
در حین درمان پوست با درم ابریژن، پزشک با داروهای بیحسکننده پوستتان را بیحس میکند؛ بسته به میزان درمان، ممکن است از داروهای آرامبخش یا بیهوشی عمومی در این مرحله استفاده شود. پوستی که با درم ابریژن درمان میشود تا چند هفته حساس و لکهدار خواهد بود. پوست صاف و جدیدی که بعد از سایش رونمایی میشود در ابتدا صورتی رنگ است و بهتدریج یک رنگ طبیعی پیدا میکند؛ ممکن است حدود سه ماه طول بکشد تا رنگ پوست به حالت عادی برگردد. تا چند روز بعد از درمان نیز ممکن است احساس کشیدگی یا سوختگی در پوست داشته باشید. معمولاً بعد از ۷ تا ۱۰ روز بهبودی اتفاق میافتد.
مزایای درم ابریژن برای پوست

درم ابریژن برای بهبود جای زخمهای آکنه، علائم آبله و زخمهای ناشی از تصادف یا بیماری استفاده میشود اما در درمان عیوب پوستی مادرزادی، خالهای گوشتی، ماهگرفتگی مادرزادی یا زخمهای ناشی از سوختگی مؤثر نیست. بهطورکلی درم ابریژن فقط برای افرادی که پوست روشن دارند بیخطر است و برای افراد با پوست تیره مناسب نیست چراکه ممکن است باعث ایجاد زخم یا تغییر رنگ پوست شود. از دیگر مزایا درم ابریژن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان اسکارهای ناشی از آکنه، جراحی یا جراحات
- از بین بردن چینوچروکهای ظریف بهخصوص خطوط اطراف لب
- درمان آسیبهای ناشی از تابش آفتاب ازجمله لکههای پیری
- پاک کردن تتو و خالکوبی
- از بین بردن تورم و قرمزی بینی(رینوفیما)
- از بین بردن وصلههای پوستی بالقوه پیش سرطانی
معایب درم ابریژن
درم ابریژن اگر توسط یک متخصص یا جراح پوست انجام شود بسیار کمخطر است اما ممکن است روی برخی از انواع پوست نتیجه مطلوبی حاصل نشود یا با عوارض جانبی زیر همراه شود:
- قرمزی و تورم : ممکن است پوست بعد از درم ابریژن کمی قرمز و متورم شود. این تورم و قرمزی عموماً بعد از چند روز کاهش مییابد اما ممکن است هفتهها یا حتی ماهها ادامه داشته باشد.
- آکنه: ممکن است بعد از درمان با درم ابریژن جوشهای سفید رنگی روی پوست مشاهده کنید. این برجستگیها معمولاً خودبهخود از بین میروند. اگرچه استفاده از صابون یا پدهای ساینده نیز میتواند در از بین بردن آنها مفید باشد.
- بزرگ شدن منافذ: بزرگ شدن منافذ پوست از دیگر معایب درم ابریژن است.

- تغییرات ناهموار در رنگ پوست: ممکن است پوست تحت درمان با درم ابریژن بهطور موقت نسبت به حالت طبیعی تیرهتر یا روشنتر و یا حتی لکهدار شود. این مشکل در افراد با پوست تیره بیشتر دیده میشود و گاهی میتواند دائمی باشد.
- عفونت: بروز عفونتهای باکتریایی، قارچی یا ویروسی یکی دیگر از معایب درم ابریژن است که بهندرت رخ میدهد.
- تشکیل اسکار: درم ابریژن اگر بهصورت عمیق انجام شود میتواند منجر به زخم شود. برای نرم کردن ظاهر این اسکارها میتوان با مشورت پزشک از داروهای استروئیدی استفاده کرد.
- سایر واکنشهای پوستی: اگر اغلب دچار بثورات پوستی آلرژیکی یا سایر واکنشهای پوستی میشوید توجه داشته باشید که درم ابریژن میتواند سبب تحریک چنین واکنشهایی در پوست شود.
چه افرادی نمیتوانند از درم ابریژن استفاده کنند؟
اگرچه افراد در هر سنی میتوانند از درم ابریژن برای درمان مشکلات پوستی استفاده کنند بااینحال برای افرادی با شرایط زیر مناسب نیست:

- افرادی که در طول سالهای گذشته از داروهای مانند ایزوترتینوئین برای درمان جوش استفاده کردهاند نمیتوانند از درم ابریژن استفاده کنند.
- افرادی که سابقه بیماری کلوئید(برآمدگی ناشی از رشد بیشازحد بافت اسکار) فردی یا خانوادگی داشتهاند.
- برای پوستهای جوشدار و چرکین نمیتوان از این روش استفاده کرد چراکه خطر عفونت وجود دارد.
- اگر به واکنشهای پوستی، بثورات آلرژیک، تبخال و زخمهای سرد مبتلا هستید فرد مناسبی برای استفاده از درم ابریژن نخواهید بود چراکه باعث تحریک و تشدید این مشکلات میشود.
- اگر زخمهایی از سوختگی شدید روی پوستتان دارید یا از لایهبرداری شیمیایی و پرتودرمانی استفاده کردهاید نمیتوانید از درم ابریژن استفاده کنید.